the making of2017-12-20T15:59:10+00:00

THE MAKING OF…

Voor ‘Wat jij niet weet’ heb ik uitgebreid research gedaan. Ik heb bij de Samburu’s geslapen en meegedraaid met hun dagelijkse programma. Ook heb ik interviews afgenomen met schooldirecteuren, stamoudsten, priesters, nonnen, taxichauffeurs, ouders en met jongeren zelf. Om thema’s als cultuurverschillen en uithuwelijking te kunnen uitdiepen, heb ik gesproken met ontwikkelingswerkers van relevante organisaties, zowel in Kenia als in Nederland. De ervaringen die ik vanuit Stichting Samburu Child heb opgedaan, kon ik ook goed gebruiken. Om me in de verschillende personages te kunnen verdiepen, heb ik zowel leerlingen van het Montessori Lyceum in Amsterdam geïnterviewd als leerlingen van Mary’s Secondary School in Maralal. Alle personages in mijn boek zijn gebaseerd op de werkelijkheid en zo realistisch mogelijk neergezet.